Baconos sajtos burgonya
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, majd sós vízben héjába megfőzzük. Ha picit meghűlt, megpucoljuk, majd karikára vágjuk.
A bacont kevés zsiradékon (olaj vagy zsír) megpirítjuk.
Egy hőállótálat a zsírral kikenünk, és a burgonya felével kirakjuk. Megszórjuk a pirított bacon felével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Befedjük a maradék burgonyával.
A reszelt sajt felét, a vajjal, a tejföllel, és a tárkonnyal összekeverjük. Meglocsoljuk vele a tepsiben lévő burgonyát, majd megszórjuk a maradék baconnel és sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Melegen tálaljuk. Ízlés szerint még meglocsolható tejföllel.
Tipp / megjegyzés:
A bacon zsírjától kellemesen füstölt ízű lesz a burgonyánk. Tárkony helyett petrezselyemmel is elkészíthetjük.