Baconös újhagymás muffin
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A bacont kockára vágni, majd egy serpenyőben 2-3 percig elősütni.
A hagymát szintén feldarabolni úgy, hogy a zöld részéből is kerüljön bele.
Egy tálba tenni az elősütött bacont, a feldarabolt hagymát, belenyomni a fokhagymát és jól összekeverni.
Egy tálba beletenni a lisztet, a sót, a sütőport, szódabikarbónát, a pirospaprikát és az őrölt borsot és jól összekeverni.
Egy másik tálba beleütni a tojást, hozzáönteni a tejszínt az olajat és szintén jól összekeverni.
Végül a lisztes keverékhez önteni a tejszínes keveréket és a baconos-hagymát, majd fakanállal összedolgozni az egészet.
Muffin formába kanalazni és a tetejét reszelt sajttal megszórni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütni.
Tipp / megjegyzés:
A kisült muffinokat langyosra hűtve tálalni.