Főoldal / Sertés ételek / Bakonyi gombás szelet

Bakonyi gombás szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bakonyi gombás szelet

Bakonyi gombás szelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • kevés liszt
  • 20 dkg vargányagomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • őrölt bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hús szeleteket sózzuk borsozzuk és a lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát.
A hagymát és a gombát felszeleteljük. A hagymát, a serpenyőben visszamaradt olajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát, és beletesszük a félretett hús szeleteket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Rizzsel vagy hasáb burgonyával tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére