Bakonyi sertésborda
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük majd félre tesszük.
A zsíron megdinszteljük a hagymát hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk.
Beletesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan,hogy a hús ne törjön össze.
Köretnek galuskát ,rizst vagy főtt tésztát adhatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!