Baracklekváros piskóta szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a víz felét a másik felét a fehérjéhez.
A sárgához még az olajat és a cukor egy negyedét is hozzáadjuk és fehéredésig keverjük.
A tojás fehérjét kemény habbá felverjük, majd belekeverjük a maradék cukrot is. A két masszát óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt 24×22-es tepsibe simítjuk és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A kisült és már kihűlt tésztát, három lapba vágjuk és sárgabaracklekvárral megkenjük.
A tetejét porcukorral megszórjuk, és szeletelve kínáljuk.
Tálaláskor, tetszés szerinti gyümölccsel díszíthetjük.