Békebeli mézes sütemény Eta módra
Hozzávalók:(30x40cm-es tepsihez)
A krémhez:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A porcukrot, a tojásokat, a mézet és a vajat vízgőz felett kézi habverővel kikeverjük. Ha besűrűsödött beletesszük a szódabikarbónát majd levesszük a gőzről és belekeverjük a lisztet is és simára keverjük. (2-3 részletben adjuk hozzá és mindig alaposan keverjük ki)
A tésztát 5 részre elosztjuk.(Én mérleggel meg szoktam mérni, hogy teljesen egyformák legyenek.) Akkora sütőpapíron mint a tepsi egyenként kinyújtjuk a tésztákat és 160 fokon 5-6 perc alatt megsütjük őket.
Vigyázni kell mert hamar sülnek a lapok. Azonnal lehúzzuk a megsült lapokat a papírról és hagyjuk kihűlni.
A tejből, a vaníliás cukorból, és a lisztből pépet főzünk. Amikor kihűlt hozzá keverjük a kihabosított cukros vajhoz, rummal izésítjük és megtoltjuk vele a lapokat. Egy kevés krémet tegyünk félre a tetejére is.
A sütemény tetejére egy tepsit teszünk hogy szépen összenyomja azt és pár órára hidegre tesszük. A tetejét megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Már úgy is készítettem hogy az összes krémet a lapok köze kentem és a süti tetejét csokimázzal vontam be.
Jó étvágyak kívánok a finom süteményhez.