Bolognai spagetti
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát, a hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk, hozzáadjuk a szalonnát és oreganot, addig sütjük, míg a szalonna kicsit megpirul. Hozzá adjuk a hagymát és a fokhagymát, és 6-8 percig pirítjuk még.
Hozzáadjuk a darált húst és meg-meg kevergetve addig sütjük, míg a hús kicsit megpirul. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, paradicsompürét, chilit, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
Lefedve, néha meg kavargatva 30percig főzzük.
Vegyük le róla a fedelet,adjunk hozzá apróra vágott bazsalikomot, balzsamecetet, cukrot (közben kóstoljuk meg és még ízlés szerint sózhatjuk, fűszerezhetjük) jól keverjük el, és főzzük amíg a szósz krémes lesz.
Reszeljük le a parmezánsajtot és a felét adjuk a szószhoz.
A tésztát forró/lobogó sós vízben kifőzzük,majd leszűrjük.
Tálaljuk a szósszal,a tetejét szórjuk meg a maradék parmezán sajttal.
A tésztához adjuk hozzá a szósz felét, és alaposan keverjük össze. Tálaláskor a tésztára teszünk a maradék szószból, és megszórjuk reszelt parmezánnal. (vagy más sajttal)
Jó étvágyat kívánok!