Bolognai zöldség ágyon
Hozzávalók:
A bolognaihoz:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsuk üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a darált húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne maradjanak túl nagy darabok benne.
A húshoz adjuk hozzá a fűszereket, ízlés szerint (kb. 1 nagy csipet só, nagyon pici feketebors vagy fehér, egy kis tenyérnyi oregánó és egy még kisebb tenyérnyi majoránna). Ezután hozzáadhatjuk a préselt fokhagyma gerezdeket. Jól forgassuk át, majd ha a hús szinte fehér lett, és úgy érezzük, hogy már jó, akkor adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Alaposan forgassuk át, majd fedjük le egy fedővel. Tartalék lángon főzzük készre, időközben nézzünk rá, és kavarjuk meg.
A sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra szeleteljük. Két kanál olajjal és egy kanál vízzel megpároljuk. Amikor már nem kemény, de még egy kicsit ropogós tálalhatjuk. A tetejére halmozzuk a bolognait, és megszórjuk reszelt sajttal.
Nagyon finom étel. Furcsán hangzik de egyszer ki kell próbálni.
Tipp / megjegyzés:
Bolognai alappal is elkészíthető, úgy az elkészítése nem tart tovább 20-25 percnél.