Főoldal / Sertés ételek / Bolognai zöldség ágyon

Bolognai zöldség ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bolognai zöldség ágyon

Bolognai zöldség ágyon

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 kisebb cukkini
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. víz

A bolognaihoz:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg sűrített paradicsom (vagy paradicsomszósz)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregano ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 2 ek. olaj

A tálaláshoz:

  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsuk üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a darált húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne maradjanak túl nagy darabok benne.
A húshoz adjuk hozzá a fűszereket, ízlés szerint (kb. 1 nagy csipet só, nagyon pici feketebors vagy fehér, egy kis tenyérnyi oregánó és egy még kisebb tenyérnyi majoránna). Ezután hozzáadhatjuk a préselt fokhagyma gerezdeket. Jól forgassuk át, majd ha a hús szinte fehér lett, és úgy érezzük, hogy már jó, akkor adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Alaposan forgassuk át, majd fedjük le egy fedővel. Tartalék lángon főzzük készre, időközben nézzünk rá, és kavarjuk meg.

A sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra szeleteljük. Két kanál olajjal és egy kanál vízzel megpároljuk. Amikor már nem kemény, de még egy kicsit ropogós tálalhatjuk. A tetejére halmozzuk a bolognait, és megszórjuk reszelt sajttal.

Nagyon finom étel. Furcsán hangzik de egyszer ki kell próbálni.

Tipp / megjegyzés:
Bolognai alappal is elkészíthető, úgy az elkészítése nem tart tovább 20-25 percnél.

Bolognai zöldség ágyon 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére