Borzas csirkemell
Hozzávalók:
A hús beforgatásához:
A bundához:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd egy kanál segítségével elegyengetjük az egyik oldalán a burgonyás masszát. Ha nagyobbak a hússzeletek és nem férnek el a tenyerünkben, akkor érdemes ezt egy tányéron elvégezni. Óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is bevonjuk a masszával.
Forró olajba tesszük a húst és közepes lángon lassú tűznél mindkét oldalát arany barnára sütjük.
Tejföllel (vagy fokhagymás tejföllel) és reszelt sajttal a tetején, kínáljuk. Külön köretre nincs szükség, de készülhet mellé finom saláta.