Brownie keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Brownie keksz

Brownie keksz

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek. étolaj
  • 3 kk. vanília aroma
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kk.sütőpor
  • 90 g étcsokoládé (tibi)
  • 1 csipet só
  • 1 cs. M&M’s cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(bögre 3dl -es) Nekem ebből az adagból 21 db keksz lett.

A margarint a cukorral, a tojással, az aromával és a étolajjal jól kikeverjük, majd beletesszük az apróra vágott csokit, a kakaóport, a sütőport, a lisztet, a csipet sót és az egészet jó alaposan összekeverjük.

A tésztamasszából vizes kézzel nagyobb diónyi nagyságú gombócokat formázunk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távolabb (mert sülés közben megnőnek). Mindegyik tésztagombóc tetejére, tetszés szerint cukorkákat nyomunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-18 percig sütjük. Nem kell megijedni, mikor kivesszük a sütőből, hogy nagyon lágy a tészta, mert hűlés közben szilárdul meg.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére