Főoldal / Desszertek / Burgonyás pogácsa II

Burgonyás pogácsa II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás pogácsa II

Burgonyás pogácsa II

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 5 dkg házi zsír (sertés, liba vagy kacsa)
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • kb. 3 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 lapos evőkanál só
  • 2 db tojás

A tetejére:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük.

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet a zsírral és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a langyos áttört burgonyát, a sót, a tojást, valamint a felfuttatott élesztőt. Az egészet összekeverjük, majd a maradék tejet apránként hozzáadva jól kidolgozzuk a tésztát. Cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb 1,5 óra).

A megkelt tésztát, lisztezett nyújtólapon 2 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, majd pogácsákat szaggatunk belőle. A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, kellő távolságot hagyva közöttük, majd konyharuhával letakarva még 30 percig kelni hagyjuk.

Ezalatt, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással, majd az előmelegített sütőben arany színűre sütjük.

Ebből a mennyiségből jó nagy adag pogácsát kapunk. (4cm-es szaggatóval kb 80-90db)

Az elkészítési idő a kelesztés idejét nem tartalmazza.

Burgonyás pogácsa II 3.88/5 (17 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére