Citromos csirkeraguleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húsokat megmossuk és apró kockákra felvágjuk.
Az apróra szelt hagymát az olajon megfonnyasztjuk.
Amikor a hagyma már üveges hozzáadjuk a felszeletelt csirkemellet.Egy kicsit reszeljük, majd felöntjük kb 1 deci vízzel.
A zöldségeket megtisztítjuk, és apró kockákra felvágjuk. A húshoz adjuk, és felöntjük az egészet kb 2 liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tárkonyt adunk hozzá. Beletesszük a leveskockát és az egészet puhára főzzük.
A végén hozzáadjuk a kukoricát, és 2 percig együtt főzzük.
A tejszínt a liszttel csomómentesre kikeverjük és kevés langyos vizet adunk hozzá. Lassan csurgatva a leveshez adjuk, végül egy kevés citromlével ízlés szerint savanyítjuk.
Jó étvágyat kívánok!