Császármorzsa Marcsi konyhájából
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A cukor felét a langyos tejbe keverjük. Hozzáadunk egy csipet sót, majd beleáztatjuk a mazsolát és a búzadarát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a maradék cukorral, a reszelt citromhéjjal és a liszttel. A fehérjékből pedig kemény habot verünk.
Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet),hozzákeverjük a tojássárgás keveréket és beleforgatjuk a fehérjehabot.
Egy tágas serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, majd bele öntjük a massza harmadát, és folyamatosan kevergetve addig sütjük, míg kisebb darabokra szétesik, és arany színt kap.
A maradék tésztamasszát is így sütjük meg, a zsiradékot minden adag előtt pótolva.
A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, Ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.