Csípős lecsó bogyiszlói paprikából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a szalonnát és a kolbászt szeletelem.
Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a hagymákat és a szalonnát, ráteszem a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem.
Amikor már majdnem kész, hozzáadom a kolbászt. A végén locsolok rá vörösbort.
Elzárom a tűzhelyet, és hagyom egy kicsit hőtartáson, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor egy mély tányérba merek a lecsóból, kanalazok rá tejfölt.
Fehér kenyérrel fogyasztom.
Tipp / megjegyzés:
Ezt a lecsót kizárólag azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős, erősen fűszeres ételeket. Akik ezt nem kedvelik, azok inkább lecsópaprikából főzzenek lecsót csípős paprika és chili nélkül.