Csirke corn flakes bundában
Hozzávalók:
A panírhoz:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük zúzott fokhagymával, majd egy tálba rétegezzük a joghurttal úgy, hogy a joghurt a szeleteket mindenhol érje. (ha nincs joghurtunk tejet öntönk rá)
Egy éjszakára (de legalább 2-3 órára) a hűtőbe tesszük.
A cornflakest apróra összetörjük, majd beleforgatjuk a joghurtból kivett hússzeleteket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és aranyszínűre sütjük benne a corn flakes paníros csirkét.
Süthetjük sütőben is. ebben az esetben egy sütőpapírra sorakoztatjuk a hússzeleteket, megspricceljük kevés olajjal. Majd sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 20-25 percig sütjük.
Köretként készíthetünk mellé különféle salátákat, sült burgonyát, de akár rizst is.
Elmaradhatatlan mellőle a snidlinges vagy fokhagymás tejfölös-joghurtos mártogatós.
Jó étvágyat kívánok!