Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirke fasírt mozzarellával töltve

Csirke fasírt mozzarellával töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirke fasírt mozzarellával töltve

Mozarellával töltött csirke fasírt vagy csirke golyók

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell darálva
  • 2 db zsemle 
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kk. pirospaprika

A töltelékhez:

  • 2 csomag kicsi mozzarella golyó

A panírozáshoz:

  • 1 tojásfehérje
  • zsemlemorzsa (de használhatunk apróra összezúzott kukoricapelyhet is helyette)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ízlés szerint megsózzuk, és alaposan összedolgozzuk.

A tenyerünkbe veszünk egy adag fasírtmasszát, ellapogatjuk, majd a közepébe helyezünk egy kicsi mozzarella golyót, és teljesen becsomagoljuk a húsos masszába. Így járunk el az összes hozzávalóval.
Ha elkészültünk, akkor a golyókat felvert tojásfehérjébe majd a zsemlemorzsába forgatjuk.

Sütőben 200 fokon pirosra sütjük.(Forró olajban, és serpenyőben is kisüthető.)
Egyszerű, gyors étel ebédre vagy vacsorára.

Tetszőleges körettel, és salátával is tálalható.

Jó étvágyat kívánok!

Csirke fasírt mozzarellával töltve 4.29/5 (7 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére