Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirke parmezános bundában

Csirke parmezános bundában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirke parmezános bundában

Csirke parmezános bundában

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl tej
  • kevés olaj
  • 4 szelet pizza mozzarella
  • chili szósz vagy ketchup ízlés szerint

A panírhoz:

  • liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • zsemlemorzsa
  • 2-3 dkg reszelt parmezán
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk, ha szükséges, kicsit klopfoljuk.
Sózzuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk egy éjszakára.

Másnap a húst bepanírozzuk. A tejből kivéve lisztbe, felvert tojásba, majd parmezánnal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk.

A panírozott csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé letesszük.
A tetejét kevés olajjal megspricceljük, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütjük.

Mielőtt kivennénk a sütőből, mindegyik tetejére fél szelet mozzarella sajtot teszünk.
Ha ráolvadt azonnal tálaljuk, tetszőleges körettel, és ketchuppal, vagy chili szósszal.

Csirke parmezános bundában 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére