Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirke tikka masala magyaros köntösben

Csirke tikka masala magyaros köntösben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirke tikka masala magyaros köntösben

Csirke tikka masala magyaros köntösben

Hozzávalók:

  • 9 db csirke felső comb farrésszel (kb.2,8 kg)
  • 2 kanál étolaj
  • 50 g tikka masala fűszerkeverék
  • 1 kiskanál csilipehely
  • 2 kanál joghurt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan átmossuk, majd a tikka masala fűszerkeverékkel (fokhagymapor, római kömény, koriander, gyömbér, cayennei bors, kurkuma, kardamon, őrölt pirospaprika, kevés barna cukor) 2 kanál olajjal, 2 kanál joghurttal, és kevés csilipehellyel jól összeforgatjuk. (a csilipelyhet mindenki ízlésére bízom, mert a tikka masala fűszerkeverék is csípős valamennyire.)

Tanácsos hosszabb ideig érlelni (marinálni) a combokat, de akár azonnal is süthetőek.

Sütőtálban, vagy nagyobb tepsiben fólia alatt sütjük készre kb.40 perc alatt. Legvégén a fóliát levéve, a combok alatt keletkező fűszeres lével többször meglocsoljuk, és a combok bőrét is enyhén megpirítjuk.

Tipp / megjegyzés:
Igen finom, különlegesen fűszerezett, egzotikus étel lett a végeredmény. Mi sem természetesebb, hogy a (barna) rizst ajánlom hozzá köretként, hiszen mind hazájában, de mindenhol máshol is (már csak illendőségből) azzal fogyasztják. A mennyiségeken se lepődjön meg senki! A közel 3 kiló csirke maradéktalanul elfogy, még akkor is, ha egy szűkebb család.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére