Csirke tikka masala magyaros köntösben
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan átmossuk, majd a tikka masala fűszerkeverékkel (fokhagymapor, római kömény, koriander, gyömbér, cayennei bors, kurkuma, kardamon, őrölt pirospaprika, kevés barna cukor) 2 kanál olajjal, 2 kanál joghurttal, és kevés csilipehellyel jól összeforgatjuk. (a csilipelyhet mindenki ízlésére bízom, mert a tikka masala fűszerkeverék is csípős valamennyire.)
Tanácsos hosszabb ideig érlelni (marinálni) a combokat, de akár azonnal is süthetőek.
Sütőtálban, vagy nagyobb tepsiben fólia alatt sütjük készre kb.40 perc alatt. Legvégén a fóliát levéve, a combok alatt keletkező fűszeres lével többször meglocsoljuk, és a combok bőrét is enyhén megpirítjuk.
Tipp / megjegyzés:
Igen finom, különlegesen fűszerezett, egzotikus étel lett a végeredmény. Mi sem természetesebb, hogy a (barna) rizst ajánlom hozzá köretként, hiszen mind hazájában, de mindenhol máshol is (már csak illendőségből) azzal fogyasztják. A mennyiségeken se lepődjön meg senki! A közel 3 kiló csirke maradéktalanul elfogy, még akkor is, ha egy szűkebb család.