Csirkemájjal töltött padlizsán burgonya és répa ágyon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Ketté vágjuk a közepét kiszedjük és apró kockákra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, beletesszük a kis kockákra vágott vöröshagymát az összezúzott fokhagymát és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és az apróra összevágott csirkemájat, és a kis kockákra felvágott padlizsánt. ízesítjük ízlés szerint, és gyütt főzzük puhára.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a már előre megfőzött rizst.
A burgonyát és a sárgarépát megpucoljuk, kis karikákra szeleteljük és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és olajjal kikent sütőedénybe rakjuk.
A padlizsánok belsejét kicsit megsózzuk, majd megtöltjük a töltelékkel, és elhelyezzük a burgonyás-sárgarépás ágy tetején. A tetejére tejfölt kanalazunk, és megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!