Csirkemell zöld-bors mártással, búzadarás sült krumplival
Hozzávalók:
A mártáshoz:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
Egy serpenyőben a vajat egy kis olajjal felmelegítjük. Rádobjuk a zöld bors szemeket, pár percig pirítjuk, majd megszórjuk a keményítővel, felöntjük a tejszínnel, és csomómentesre keverjük. Szójaszósszal ízesítjük. Sózást nem nagyon igényel, de ez ízlés dolga. A mártást le is lehet pürésíteni, de aki szereti benne a bors szem darabokat az így is hagyhatja.
A krumplit hasábokra vágva sós forró vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűröm. Olvasztott vajat, olajat és ízlés szerinti fűszereket összekeverünk, és megforgatjuk benne a krumplit. Megszórjuk búzadarával és alaposan beleforgatjuk, hogy mindenhol befedje.
Forró sütőben felső grillezés mellett megsütjük, közben többször átforgatjuk. Isteni finom ropogós réteg sül rá.
A csirkemelleket csak sózzuk és borsozzuk, egyszerűen meggrillezzük. A szósszal és a krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
HA zöldborshoz juttok feltétlenül próbáljátok ki.