Csőben sült tejfölös, sajtos, baconös karfiol
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karfiol torzsáját levágjuk. A karfiolt betesszük egy lábasba, felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, szórunk bele vegetát, és megfőzzük.
Amíg a karfiol elkészül lereszeljük a sajtokat, és felvágjuk a bacont.
Egy hőálló edényt vagy jénait vékonyan kiolajozunk, beletesszük a karfiolt. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk a baconnel majd a reszelt sajttal.
Betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és hőlégkeverésen 25 percig sütjük. Ezután átkapcsolunk grill fokozatra, és 200 C fokon 10 perc alatt megpirítjuk.
Snidlinggel és chilivel díszítve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Egy személynek ez egy bőséges főétel.