Főoldal / Egytálételek / Csőben sült tejfölös, sajtos, baconös karfiol

Csőben sült tejfölös, sajtos, baconös karfiol

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csőben sült tejfölös, sajtos, baconös karfiol

Csőben sült tejfölös, sajtos, baconös karfiol

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb karfiol (kb 40 dkg)
  • ételízesítő (Vegeta)
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg trappista
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 2 dkg roquefort sajt
  • 3 szelet bacon
  • 2 tk olívaolaj
  • snidling
  • chili
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karfiol torzsáját levágjuk. A karfiolt betesszük egy lábasba, felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, szórunk bele vegetát, és megfőzzük.

Amíg a karfiol elkészül lereszeljük a sajtokat, és felvágjuk a bacont.

Egy hőálló edényt vagy jénait vékonyan kiolajozunk, beletesszük a karfiolt. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk a baconnel majd a reszelt sajttal.

Betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és hőlégkeverésen 25 percig sütjük. Ezután átkapcsolunk grill fokozatra, és 200 C fokon 10 perc alatt megpirítjuk.

Snidlinggel és chilivel díszítve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:

Egy személynek ez egy bőséges főétel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére