Csokis kekszkocka kókuszkrémmel
Hozzávalók:
A kókuszos krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tejet, a vajat, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük, sűrű szirupot főzünk belőle és a darált kekszre öntjük. A mazsolát is hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük és jól összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú, szögletes sütőformába simítjuk. A forma mérete tetszés szerinti, ha nagyobba tesszük alacsonyabb, ha kisebbe akkor magasabb lesz a süteményünk.
A pudingport, a cukorral és a tejjel egy edénybe tesszük és megfőzzük. Félretesszük és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a hideg pudinggal krémesre keverjük. A kókuszos krémet a kekszes alapra simítjuk.
A csokoládét a tejszínnel együtt megolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk.
Pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen és könnyen tudjuk szeletelni.