Csokis kekszrúd
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kekszet apróra tördeljük.
Ha kész a keksz tördelése, akkor félre tesszük egy kis időre.
A cukrot, a tejet, a rumot és a kakaót egy lábasban összeolvasztjuk.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a darabolt diót, majd visszatesszük és kis ideig együtt főzzük.
Újra levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, majd újra főzzük egy kicsit.
Ezután ismét levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kekszet, alaposan elkeverjük, majd hengereket formálunk belőle.
(Én háromfelé szoktam előtte osztani.)
Szétvágunk egy sütőzacskót, és beletekerjük a hengereket (külön-külön), majd a végeit megtekerjük és elkötjük (mintha egy nagy szaloncukor lenne)
2 napra hűvös helyre tesszük a kamrába vagy hűtőszekrénybe, ezután aki szeretné vizes kézzel megnedvesítheti, és kókuszreszelékbe is forgathatja.
Mindig annyit szeletelünk belőle amennyit elfogyasztunk.
Tipp / megjegyzés:
Mivel nagyon masszív, gasztroajándéknak is megfelel. Én “dísz-csomagolni” is sütőzacskóba szoktam, nyers hánccsal, vagy valami színes csomagolószalaggal kötöm össze.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/