Csokoládés kekszek
Hozzávalók:A tésztához:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Végül belekeverjük a kakaóport és a lisztet. Sima-csővel rendelkező nyomózsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Minden kis halom közepébe vizes ujjal mélyedést nyomunk, majd 180°C fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt megsütjük a kekszeket.
A kakaós kekszek közepében lévő mélyedést baracklekvárral megkenjük, illetve vízgőz felett megolvasztott csokoládéval megtöltjük. A tetejét színes szóró cukorral megszórjuk.
Ha a csokoládé megkeményedett a süteményt jól záródó dobozban tároljuk.