Csokoládés kuglóf
Hozzávalók:1db normál méretű formához
A fehér csokoládés öntethez:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kuglófformát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk majd félre tesszük, hogy langyosra hűljön.
A puha margarint kikeverjük a porcukorral, a csipet sóval és a vaníliás cukorral majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, majd a tejjel együtt simára keverjük. Belekeverjük az időközben langyosra hűlt csokoládét.
A masszát az előkészített formába öntjük. Betesszük az előmelegített sütőbe ahol kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e. Ha a tűpróba során nem tapad tészta a hurkapálcikára, a tészta megsült. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd tálcára borítjuk.
Elkészítjük a fehér csokoládés öntetet/mázat. A tejszínt egy lábosban felmelegítjük, majd a tűzről lehúzzuk és hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé elolvad és szép fényes mázat kapunk. A kihűlt kuglóf tetejére csurgatjuk.
Ha hűtőbe tesszük szépen megdermed rajta.
Díszítésként csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.