Csokoládés pöffeteg
Hozzávalók:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, kakaóport, a csipet sót, és a sütőport összekeverjük.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk.
A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással. Apránként belekeverjük a langyosra hűlt csokoládét. A csokis masszát a tejjel együtt a lisztes keverékhez adjuk, és összedolgozzuk.
Kissé ragacsos lesz a végeredmény, ezért folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ezalatt megszilárdul.
A megszilárdult masszából, diónyi gömböket formázunk, és először kristálycukorban majd porcukorban meghempergetjük. A porcukorral nem kell spórolni, akkor lesz szép, ha mindenütt befedi.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a gombócokat, egymástól 2-2,5 cm távolságra.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, és a tepsin hagyjuk kihűlni. A teteje szépen megrepedezik sütés alatt.
Ha kihűltek, pléh-dobozba tesszük őket, ahol sokáig eltarthatóak.