Csülkös-babos egytál
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt feltesszük főni.
Újabb edényben, esetleg bográcsban, közben elkészítjük a pörkölt alapot. Az apróra vágott hagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk, majd fehéredésig pirítjuk benne a felkockázott bőrös csülköt. A paradicsomot, a felkockázott paprikát, és a csilit is hozzátesszük, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, és a hús puhulásáig főzzük. Elkeverjük benne az őrölt paprikát is.
Közben a bab is megpuhul, így azt leszűrjük és összeforgatjuk az elkészült pörkölttel. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd ezt is hozzáöntjük, és addig főzzük, míg az magába nem szívja a pörkölt szaftját, és megpuhul.
Ha szükséges, a bab főzővizéből keveset töltünk hozzá, hogy ne legyen túl száraz az étel.