Főoldal / Tészta ételek / Cukkinis-paradicsomos tészta

Cukkinis-paradicsomos tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis-paradicsomos tészta

Cukkinis-paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkini
  • 40 dkg paradicsom
  • 15 dkg tészta (ízlés szerint)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl (lecsepegtetve)
  • őrölt bors
  • csipet cukor
  • friss bazsalikom (ízlés szerint)
  • 2 ek olaj (pl. rizsolaj)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejfölt felhasználás előtt 1-2 órával öntsük bele egy szűrűbe, és alaposan csepegtessük le. (így jó sűrű lesz)

A cukkinit és a paradicsomot tetszés szerint feldaraboljuk. A fokhagymát és a friss bazsalikomleveleket felaprítjuk.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, és csepegtessük le.

Egy wokba (vagy serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal. Néha megkeverve pároljuk pár percig.

Adjuk hozzá a paradicsomot, szórjuk meg egy csipet cukorral, és óvatosan keverjük össze. Szintén pároljuk pár percig, de vigyázzunk nehogy a paradicsom túlpuhuljon, és szétessen.

Amikor a cukkini és a paradicsom roppanósra párolódott, akkor óvatosan keverjük hozzá a lecsepegtetett tejfölt. Ezután forgassuk bele a lecsepegtetett tésztát, és melegítsük össze a zöldségekkel.

Tálalás előtt szedjük tányérra az elkészült cukkinis-paradicsomos tésztát, majd bazsalikommal díszítve kínáljuk. Ízlés szerint apróra vágott bazsalikommal is megszórhatjuk tálalás előtt.

Cukkinis-paradicsomos tészta 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére