Cukkinis-tésztás csirkemell csőben sütve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukkinit és a csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A rozmaringot csipkedjük le a száráról, majd vágjuk fel apróra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és szintén vágjuk fel apróra.
A sütőformát kenjük ki a vajjal, és tegyük félre. (én 25x10x7 cm-es formát használtam)
Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, keverjük össze, és rögtön adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, nehogy a fokhagyma megégjen. Addig pirítsuk a húst még kifehéredik, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az apróra vágott rozmaringgal, és facsarjuk rá a citromlevet. Ezután fedjük le a wok-ot, majd pároljuk a húst és a cukkinit pár percig.
Pár perc után öntsük fel a tejszínnel, ha szükséges ízesítsünk utána, majd fedő nélkül pároljuk tovább még pár percig, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön. (figyeljünk hogy a cukkini nehogy szétfőjön, még roppanós maradjon)
Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük, csepegtessük le. (én nagy kockát főztem ki, de ízlés szerint másfajtát is választhatunk)
Az elkészült cukkinis csirkemellet ezután keverjük össze a kifőzött, és lecsepegtetett tésztával. Végül az egész tojásokat villával kicsit verjük fel, majd ezt is keverjük óvatosan hozzá.
Az előzőleg kivajazott sütőtálba egyenletesen öntsük bele a cukkinis-húsos-tésztás-tojásos keveréket, majd reszeljük rá a sajtot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.