Főoldal / Tészta ételek / Cukkinis-tésztás frittata

Cukkinis-tésztás frittata

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis-tésztás frittata

Cukkinis-tésztás frittata

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 10 dkg tészta (ízlés szerint)
  • 4 db tojás (nagy)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 ek olívaolaj
  • sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd villával verjük fel habosra.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Keverjük alaposan össze, és közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a kifőtt, és lecsepegtetett tésztát. Keverjük óvatosan össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle.
Ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be a serpenyőt előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (a serpenyő nyelét, ha szükséges borítsuk be alufóliával nehogy a sütőben megolvadjon!!!!!)

Tipp / megjegyzés:
Az elkészült frittatát vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.

Cukkinis-tésztás frittata 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére