Főoldal / Sertés ételek / Darált húsos rántott szelet gombával

Darált húsos rántott szelet gombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Darált húsos rántott szelet gombával

Darált sertéshúsos rántott szelet gombával

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés darált hús
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 30-40 dkg gomba
  • bors

A panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk,kisebb darabokra felaprítjuk. Olajon egy kicsit megpároljuk, sózzuk.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a megdinsztelt gombát, és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot. Alaposan összegyúrjuk.

Golyókat formázunk belőle és ellapogatjuk.

Az elkészített “húspogácsákat”bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban kisütjük, majd tetszés szerinti körettel és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Mentés

Mentés

Darált húsos rántott szelet gombával 4.20/5 (5 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére