Darált hússal töltött sajtos gombafejek paradicsomszószban
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A paradicsomszószhoz:
|
|
Elkészítés:
A gombáknak kiveszem a törzsét. A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem. A hagymákat, paprikákat aprítom, a bacon szalonnát szeletelem, kevés olíva olajon megdinsztelem., majd hozzáadom a darált húst, fehéredésig dinsztelem.
Beleteszem a keverő tálba, fűszerezem, ütök bele egy tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem. A sajtot lereszelem.
Egy nyél nélküli serpenyőben a hagymákat olíva olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsompürét, öntök hozzá vizet, ketchupot,chili szószt, fűszerezem, felforralom.
Belehelyezem a gombafejeket, mellé a törzseket, a gombafejekbe pakolom a tölteléket, teszek rá chili paprikát, valamint rozmaring és kakukkfű ágakat. Fedő alatt főzöm.
Majd ráteszem a füstölt sajtot, kis idő múltán a trappistát, melléteszem az időközben megfőtt és megpucolt krumplikat, sózom, fűszerezem, öntök rá vörösbort, és a serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe és grill fokozaton aranybarnára sütöm.