Dióhabos holdacska
Hozzávalók:A tésztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a puha margarinnal, és a cukorral habosra kikeverjük. (használjunk robotgépet)
A lisztet összekeverjük a reszelt citromhéjjal és a szódaporral, majd a kevert sárga masszához adjuk. A végén beleöntjük a tejet, és elkeverjük. A masszát egy margarinnal kikent, kilisztezett, (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk. 180 fokon kb 10 perc alatt elősütjük.
Ekkor kivesszük a sütőből, kicsit kihűtjük és a tetejét lekvárral lekenjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor már fényes és kemény a hab a citromhéjas darált diót belekeverjük.
Ezt a habos masszát a lekvárra simítjuk és visszatesszük a 160 fokra mérsékelt sütőbe kb 20-25 percre. Amikor a teteje már szépen megsült akkor elkészült.
Kiveszem a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kis holdacskákat szúrunk belőle.