Diós-csokis kocka
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
A csokoládét kis darabokra törjük és vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.
A vajat a cukorral együtt habosra keverjük és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Mehet hozzá az olvasztott csoki, végül a darált dió.
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan a csokis masszába forgatjuk.
A keveréket a sütőformába öntjük és kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, utána vegyük csak ki a formából. Rácsra téve hűtsük ki teljesen.
A csokimázhoz forrósítsuk fel a tejszínt és keverjük el benne az apróra tördelt csokoládét, majd a vajat is.
Vágjuk kockákra a sütit és öntsük rá a csokimázat. Ízlés szerint megszórhatjuk dióval a tetejét.