Főoldal / Desszertek / Diós-csokis kocka

Diós-csokis kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diós-csokis kocka

Diós-csokis kocka

Hozzávalók:

  • 18 dkg étcsokoládé (magas, min.60% kakaótartalommal)
  • 17 dkg puha vaj vagy margarin
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 4 db tojás
  • csipetnyi só

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
  • dió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

A csokoládét kis darabokra törjük és vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.
A vajat a cukorral együtt habosra keverjük és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Mehet hozzá az olvasztott csoki, végül a darált dió.
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan a csokis masszába forgatjuk.
A keveréket a sütőformába öntjük és kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, utána vegyük csak ki a formából. Rácsra téve hűtsük ki teljesen.

A csokimázhoz forrósítsuk fel a tejszínt és keverjük el benne az apróra tördelt csokoládét, majd a vajat is.
Vágjuk kockákra a sütit és öntsük rá a csokimázat. Ízlés szerint megszórhatjuk dióval a tetejét.

Diós-csokis kocka 3.67/5 (3 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére