Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Diós-csokis rudacskák

Diós-csokis rudacskák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós-csokis rudacskák

Diós-csokis rudacskák

Hozzávalók:

(kb.35-40 darabhoz):

A tésztához:

  • 25 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 3-5 dkg csokoládé reszelve

A csokoládé mázhoz:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • pár csepp olaj

A díszítéshez: (opcionális)

  • darált vagy durvára vágott dió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral valamint a vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a darált dióval, a reszelt csokoládéval, a csipet sóval, és a sütőporral, majd adjuk a masszához és keverjük össze.

A masszát, töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle 5-7cm-es rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsire. (hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben kicsit terülni fognak)
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.

Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd adjunk hozzá pár csepp olajat amitől szép fényes lesz.

A csokimázat töltsük zacskóba, aminek vágjuk ki a csücskét és tetszés szerint díszítsük csokoládéval a sütemények tetejét. A még folyós csokimázat megszórhatjuk darált, vagy durvára vágott dióval is. Hagyjuk állni amíg a máz megköt.

A kész sütemény pléh dobozban tárolva sokáig eláll.

Diós-csokis rudacskák 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére