Diós-csokis rudacskák
Hozzávalók:(kb.35-40 darabhoz): A tésztához:
A csokoládé mázhoz:
A díszítéshez: (opcionális)
|
|
Elkészítés:
A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral valamint a vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a darált dióval, a reszelt csokoládéval, a csipet sóval, és a sütőporral, majd adjuk a masszához és keverjük össze.
A masszát, töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle 5-7cm-es rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsire. (hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben kicsit terülni fognak)
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd adjunk hozzá pár csepp olajat amitől szép fényes lesz.
A csokimázat töltsük zacskóba, aminek vágjuk ki a csücskét és tetszés szerint díszítsük csokoládéval a sütemények tetejét. A még folyós csokimázat megszórhatjuk darált, vagy durvára vágott dióval is. Hagyjuk állni amíg a máz megköt.
A kész sütemény pléh dobozban tárolva sokáig eláll.