Diós puszedli golyók
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Daráljuk le a 3 marék diót. Egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerkeverékkel. Adjuk hozzá a 7 dkg barnacukrot is. A maradék cukrot a mézzel és a vízzel elkeverjük, majd ezt is a lisztes keverékhez adjuk.
A keverékhez adjuk hozzá a tojást, a feldarabolt margarint, majd robotgéppel egynemű masszává keverjük.
Egy kevés liszttel meghintjük a munkalapot, majd gyors mozdulatokkal átgyúrjuk a tésztát. Kettéválasztjuk és, kb. 2 cm átmérőjű rudakat készítünk belőlük.
Folpackba tekerjük őket, majd betesszük a hűtőbe kb. 30 percre. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A rudakat 1,5 cm-es darabokra felvágjuk, és mindegyikből golyót formázunk. A tepsire sorakoztatjuk 2 cm távolságot hagyva köztük. Majd mindegyik tetejére egy negyed diót nyomunk. Ha megvagyunk, betesszük 8-10 percre az előmelegített sütőbe.
Pléhdobozban sokáig eláll.
nutsnroll.blogspot.co.uk