Diós vagy kókuszos kiflik
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük.Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint. Össze morzsoljuk majd alaposan összedolgozzuk.
Megtöltjük a kifli formákat úgy, hogy jól belenyomkodjuk a tésztát /így fog látszani a kifliken a minta/
Nem töltjük a forma színéig, inkább egy picit lejjebb legyen a tészta a forma tetejétől. Egy tepsire sorakoztatjuk a formákat majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Mikor a kifli felső része keményebb és aranysárga már jó is.
Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Akkor szedjük ki a formákból ha már annyira lehűlt, hogy szépen kijön belőle. Ebből az adagból kb 80 darab kifli készül.
A formákat nem kell semmivel kikenni, szárazon rakjuk bele a tésztát! Ha kókuszos kiflit szeretnénk ugyan így járunk el csak a dió helyet kókusz reszeléket teszünk bele.
A két végét bele márthatjuk olvasztott csokoládéba és készen van a mennyei finom kifli. Jó étvágyat hozzá.