Dupla csirkeburger
Hozzávalók:A zsemlékhez:
A kenéshez:
A húspogácsához:
Zöldségek:
Öntetnek:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot, lilahagymát, uborkát karikákra vágjuk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, vizet, tojások sárgáját, vajat, sót és a tésztát alaposan kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán nyolc zsemlét formázunk és tepsire tesszük. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük és sütőben közepes lángon megsütjük.
A húspogácsákhoz a darált húst elkeverjük a fűszerekkel és a finomra vágott hagymával. Vizes kézzel nyolc gombócot formázunk, olajozott tálcán ellapítjuk és kevés olajon megsütjük.
A zsemlét három részre vágjuk. Az alsó részre salátaleveleket teszünk, majd a húst és tetszőleges sorrendben a zöldségeket. Visszatesszük a középső zsemlekarikát, majd megismételjük a rétegezést.
A rétegek közé tehetünk mustárt, ketchupot vagy külön adjuk hozzá a tálalásnál.
Aki nem akar a zsemlesütéssel bajlódni természetesen ugyan így lehet kész zsemléből is készíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A nyolc zsemléből négyet használtam fel.