Duplán citromos keksz
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összedolgozzuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát, lisztezett deszkán 4-5mm vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti kiszúró formával kiszúrjuk.
A tésztaformákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (hagyjunk köztük helyet, mert kicsit terülni fognak) A kekszeket, 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett addig verjük, amíg kifehéredik, és a cukor felolvad. Ha elkészült hűlni hagyjuk, majd apránként hozzákeverjük a puha vajat. Citromlével és citromhéjjal ízesítjük. (robotgéppel dolgozzunk, így elkerülve, hogy a citromlétől a vaj kicsapódjon)
A kihűlt kekszeket a citromkrémmel összetöltjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
Használhatunk fele finom, fele teljes kiőrlésű lisztet is. Ha nincs kedvünk nyújtani-szaggatni a tésztát, akkor a kezünkkel kisebb darabokat kitépve golyókat formázunk belőle és kicsit ellapítva a sütőpapírra sorakoztatjuk őket.