Emeletes remek szelet
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kissé kiklopfolt csirkemelleket beszórom sült csirke fűszerkeverékkel, lerakom a kissé kiolajozott tepsibe, mindegyikre egy nagy kanál tejfölt teszek, elkenem rajtuk úgy, hogy alájuk is kerüljön.
A reszelt füstölt sajtot egyenletesen elosztva, a szeletekre terítem, így kerül minden szeletre 1 – 1 sonkaszelet.
A felkarikázott hagyma felét sült csirke fűszerkeverékkel ízesítem, és minden szeletre, egyenletesen szétosztom, csinosan elhelyezem.
A gombát – én nem kaptam frisset, így üvegeset használtam, de frisset meg kell tisztítani, megmosni, szeletelni, mivel kis aranyos egészek voltak, félbe vágtam őket, és ezeket is elosztottam igazságosan a szeletek tetején, a hagymakarikák közé, hogy megfogja őket, ne csússzanak le.
Most a hagyma másik felét kézzel kisebb darabokra téptem, ételízesítővel szórtam be, s a szeletekre osztottam egyenlően.
Végül, minden rakott szeletre kanállal pötyögtettem tejfölt, kissé megszórtam borssal, a húsok közé megmosott, egész szilvákat raktam (lehetett volna sokkal többet is – pedig volt itthon bőven -, mert a végén isteni finom), alufóliával jól lefedtem, be a sütőbe, 150 fokon, alsó – felső sütéssel (sercegéstől számítva) körülbelül 1 órán keresztül sütöttem.
Kivettem a sütőből az idő elteltével, levettem a fóliát, visszatettem, alsó sütésre átállítva, hogy a lé (a hús is, a szilva is engedett levet) elpárologjon, s még körülbelül 20 percet így sütöttem. Ezt követően kivettem a tepsit, jól megszórtam a reszelt Trappista sajttal a tetejüket, visszatettem, s légkeveréssel szép pirosra sütöttem – ahogyan a képen látszik.
Kicsit állni hagytam, majd vajas – füstölt sajtos – őrölt szerecsendiós – tejes burgonyapürével tálaltam.
Nagyon illik ehhez – aki szereti a csípőset – a csípős savanyú paprika, én ezzel is tálaltam, de azért készítettem uborkasalátát is, mert volt, aki nem szerette a csípőset!
FERGETEGESEN FINOM LETT, AJÁNLOM MINDENKINEK!!!!!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
Tipp / megjegyzés:
Ez a saját szüleményem, hogy milyen módon, milyen sorrendben, hogyan fűszerezzem, hogyan lenne íz hatásában is istenien finom, más, mint a megszokott rakott húsok! Nagy sikert aratott, és ezt nem szabad elfelejtenem – kérték -, mert a későbbiekben is számot tartanak – azon személyek, akik fogyasztottak belőle, bár el kell ismernem, nekem is nagyon ízlett – erre a fincsiségre!
ÖRÖMMEL KÉSZÍTEM MAJD ÚJRA!