Erdei gyümölcsös panna cotta
Hozzávalók:Az erdei gyümölcsös réteghez:
A tejpudinghoz:
|
|
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük az erdei gyümölcsös réteget.
A gyümölcsöket és a kristálycukrot egy lábosban alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett 15-20perc alatt szósszá főzzük.
Félbevágjuk a vanília rudat, kikaparjuk a magjait majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük ,és közepes lángon felforraljuk.
A tejes főzet alatt elzárjuk a gázt,és hozzákeverjük a cukorral elkevert zselatint.
Addig keverjük amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.
Egy szűrőn keresztül a poharakba adagoljuk, melyeknek az aljára 1-2evőkanál erdei gyümölcsös szószt tettünk.
Ha ezzel megvagyunk, tegyük őket hűtőbe és hagyjuk, hogy megdermedjenek.
(4-6óra)
Megjegyzések:
A tejpuding hűtés előtt folyós állagú,ez senkit ne ijesszen meg.