Erdélyi csorba csirkemájas húsgombóccal
Hozzávalók:A leveshez:
A gombóchoz:
|
|
Elkészítés:
A húsos csontot bő 1 liter vízben felteszem főni. Sózom, borsozom. Közben megpucolom, és felvágom a zöldségeket. A csontokat kb. 90 percig gyöngyözően főzöm. A habot eltávolítom. (Bár szerintem, pont a habban van a húslé ereje.) A csontokat kiveszem, a húst lefarigcsálom róla és felaprítom.A húst egy keverő tálba teszem. A csontokat eldobom.
Beleteszem a zöldségeket, és a káposztát a levesbe, fűszerezem, tovább főzöm.
Közben elkészítettem a gombócokat a főtt húsból, a csirkemájból, az újhagymából, petrezselyemből, a rizsből, a tojásból, és a lisztből. A megformázott gombócokat a leves tetejére teszem.
Amikor már puhák a zöldségek, és a gombócok is megfőttek, hozzáadom a káposzta levet, a bort, facsarok bele citromot, és szórok rá még lestyánt.
Ízlés szerint tejföllel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Egy kis csavart vittem az ételbe azzal, hogy csirkemájat is tettem a húsgombócba. Az erdélyi változatot választottam, és savanyított káposztával és citromlével készült az étel. No, és rengeteg zöldséggel és zöld-fűszerrel. Remélem ízleni fog nektek is, ha kipróbáljátok.