Fasírtcsiga mustármártáson
Hozzávalók:Fasírozotthoz:
Krumplipüréhez:
Mustármártáshoz:
|
|
Elkészítés:
Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket és a dinsztelt hagymát. Beletesszük a tojást, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, a lisztet és a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk, majd golyókat formázunk belőle, és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.
A mustármártáshoz, forró olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk az alaplét. A mustárt, a főzőtejszínnel simára keverjük, majd az alapléhez adjuk és besűrítjük vele. Citromlével ízesítjük.
A krumplipüréből csigaformát alakítunk ki. A csiga háza, a fasírtgolyó lesz. Metélőhagymából készülnek a szarvai, fekete olajbogyóból a szája és a szemei. Mártást öntünk egy tányér közepére, és arra helyezzük a csigákat.