Fehér csokoládépuding
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Melegítsük meg a tejet, majd adjuk hozzá és oldjuk fel benne a csokit A zselatint keverjük el kevés meleg vízben, majd adjuk a csokis tejhez. Hevítsük fel az egészet, és kevergetés közben oldjuk fel benne a zselatint. Majd húzzuk le a tűzről.
A tojásokat válasszuk szét sárgájára és fehérjére, majd a 3 sárgáját cukorral és a vaníliás cukorral együtt keverjük habosra.
Miután a csokis tej lehűlt, keverjük bele a cukros-tojássárgájás masszát és tegyük 2-3 órára hűtőszekrénybe, amíg besűrűsödik.
Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és a tejszínből külön-külön.
Vegyük ki a csokis krémet a hűtőből, majd forgassuk bele a tojás és a tejszínhabot. Osszuk el poharakba, majd tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 órára.
Ez a puding lazább szerkezetű, ezért nem fog keményre megdermedni. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt fehér csokival.