Fehérboros cukkini zöldspárga krémleves reszelt sajttal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, és elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót,10 perc elteltével jöhet a petrezselyem.
Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.
A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.
Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt.
Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.