Főoldal / Levesek / Fehérboros cukkini zöldspárga krémleves reszelt sajttal

Fehérboros cukkini zöldspárga krémleves reszelt sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros cukkini zöldspárga krémleves reszelt sajttal

Fehérboros cukkini zöldspárga krémleves reszelt sajttal

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1/2 zacskó zöldspárga
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • füstölt sajt
  • tej
  • tejföl
  • 1 db zöldségleves kocka
  • cukor
  • őrölt fekete bors 
  • reszelt szerecsendió
  • curry
  • olíva olaj
  • liszt
  • fehér bor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, és elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót,10 perc elteltével jöhet a petrezselyem.

Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.

A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt.

Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére