Fehérboros tejszínes medvehagyma krémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat felvágjuk. Egy fazékban vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit és a zöldségeket. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a medvehagymát és az újhagymát, beleöntjük a bort, és beleszórjuk a lisztet.
A sajtot lereszeljük
Ha a zöldségek teljesen megpuhultak, a levest egy botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a főzőtejszínt, majd visszatesszük a tűzhelyre, ahol éppen csak egyet forralunk rajta.
A toast kenyeret kockákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk.
A levest a pirított kenyérkockákkal és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk
Tipp / megjegyzés:
Egy klasszikus krémleves. Könnyű, gyors és finom.