Fehérboros tejszínes zellerkrémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágom.
A zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom. A
krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom.
Egy lábasban olajon a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem.
Felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem. Kb. 25 perc elteltével öntök bele főzőtejszínt és bort. Összeforralom, majd elzárom.
Közben megpucoltam néhány amerikai mogyorót, a magokat kettészedtem, megpirítom serpenyőben kevés cukor hozzáadásával.
A sajtot lereszelem, egy szelet zsemlét megpirítok, majd kockára vágok.
Egy keverő edényben botmixerrel összekeverem a levest, ha szükséges újabb fehérborral hígítom.
Tálalás:A tányérba öntöm a levest, középre helyezem a kenyérkockákat, rászórom a sajtot, locsolok rá olíva olajat, és rászórom a mogyorót.