Főoldal / Levesek / Fehérboros tejszínes zellerkrémleves

Fehérboros tejszínes zellerkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejszínes zellerkrémleves

Fehérboros tejszínes zellerkrémleves pirítóssal pirított mogyoróval

Hozzávalók:

  • 1 kis gumó újzeller zöldjével
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • Vegeta
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • fehér bor
  • föző tejszín
  • olíva olaj 
  • füstölt sajt
  • amerikai mogyoró 
  • cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágom.

A zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom. A

krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom.

Egy lábasban olajon a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem.

Felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem. Kb. 25 perc elteltével öntök bele főzőtejszínt és bort. Összeforralom, majd elzárom.

Közben megpucoltam néhány amerikai mogyorót, a magokat kettészedtem, megpirítom serpenyőben kevés cukor hozzáadásával.

A sajtot lereszelem, egy szelet zsemlét megpirítok, majd kockára vágok.

Egy keverő edényben botmixerrel összekeverem a levest, ha szükséges újabb fehérborral hígítom.

Tálalás:A tányérba öntöm a levest, középre helyezem a kenyérkockákat, rászórom a sajtot, locsolok rá olíva olajat, és rászórom a mogyorót.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére