Flamingó szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A lap lekenéséhez:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A finom lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát, a porcukrot és kevés tej hozzá adásával összegyúrjuk a tésztát. A tejet szükség szerint öntsük hozzá majd végül dolgozzuk bele az ételfestéket is.
A tésztát három részre osztjuk.
A tepsi mérete: 27×37 cm.
Sütőpapíron egyesével kinyújtjuk a tésztát és félretesszük amíg a sütőt előmelegítjük. (Sütésig egymásra halmozzuk a tésztát a papírral, hogy ki ne száradjon.) 180 fokra előmelegített sütőben laponként 7 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad és a lapok törékenyek lesznek.
Amíg a tészta hűl elkészítjük a krémet. Kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingokat a vaníliás cukorral. A többi tejet feltesszük főlni, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrűre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.
Vajat a porcukorral kihabosítjuk, és apránként hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot. Végül hozzáadjuk a vanília aromát is.
A kész krémet két részre osztjuk és a hűtőbe rakjuk 2 órára.
Összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük forró barack lekvárral és majd rákenjük az egyik adag krémet. Rátesszük a második lapot amit szintén megkenünk forró lekvárral és majd a krém másik felét rásimítjuk. Befedjük az utolsó lappal. Lesúlyozva hűtőbe rakjuk éjszakára.
Másnap elkészítjük a mázat. A csokoládét a vajjal és az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Gélfestékkel megszínezzük és a sütemény tetejére simítjuk.
Hűtőbe tesszük mg megdermed, majd szeletelve kínáljuk. Ízlés szerint tejszínhab rózsákkal is díszíthetjük.