Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás karajszeletek

Fokhagymás karajszeletek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás karajszeletek

fokhagymas-karajszeletek

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli hosszú karaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A páchoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk piros paprika

A hempergetéshez:

  • 15 dkg finomliszt

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 ek. margarin
  • 1,5 dl tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajt felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát besózzuk, és őrölt borssal megszórjuk.

A tojásokat, a tejfölt, a zúzott fokhagymát,és a piros paprikát összekeverjük egy tálban.
Beletesszük a hússzeleteket, lefedjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Sütéskor lisztbe mártjuk a bepácolt hús szeleteket és fedő alatt, felhevített étolajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, majd margarinnal(vagy vajjal) és a tejjel összetörjük, pürésítjük.

A húst a burgonya körettel kínáljuk.

Fokhagymás karajszeletek 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére