Foltos kókuszkocka
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a 15 deka cukorral, a fél deci vízzel, a citrom levével és reszelt héjával, és az olajjal habosra kikeverjük.
A tojás fehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverjük.
A fehérjehabot óvatosan a tojássárgás masszába keverjük.Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Lazán összekeverjük.
Egy kb.24x22cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a tepsiben lévő sárga masszára öntjük. a két masszát kicsit összekeverjük, hogy a tészta foltos legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A tejet a cukorral és a pudinggal megfőzzük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval.
A kihűlt pudingba apránként belekeverjük a tejszínt, és összekeverjük. A finom, habos krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A tetejét kókuszreszelékkel meghintem.
Tetszés szerint olvasztott csokival is díszíthető.